EMMA MATTISDOTTER

DRESSYRRYTTARE


­

Jag heter Emma Mattisdotter och kommer från Dalarna. Mitt liv är hästar och dressyr! Jag satsar allt och är otroligt ödmjuk, ambitiös och målinriktad! Mitt mål att få upp mina hästar till Grand Prix och drömmen är såklart att någon gång i framtiden kunna rida ett mästerskap som VM eller OS!

Jag har tävlat många olika hästar på olika nivåer och ridit Falsterbo, Flyinge mm. Samt vunnit kungakannan på Strömsholm.

Min häst Cocü hittade jag ful och ynklig i en hage, rädd och oinriden och han blev han den finaste vackraste hästen i världen! Jag såg något i honom som ingen annan såg!

Han blev 3:a på Championatet i Flyinge som 6-åring.Vi blev inbjudna att tävla i Globen i Champions of the winners 2013 där vi kom 3:a och bästa 6-åriga häst, vilken lycka!!

Första året av Dressage Power var vi 0,7% ifrån ett kval till finalen i Friends.

Det är verkligen så roligt att vi var så nära att komma upp till toppen! Vi var färdig kvalade för GP men tyvärr gick han bort för 1,1/2 år sedan.. Livet är hårt men det är bara att kämpa på ändå.

Jag har aldrig haft möjlighet att köpa dyra hästar, utan jag har själv tränat och utvecklat alla mina hästar och sakta men säkert jobbat mig uppåt mot toppen.

Nu har jag 3 hästar i stallet som alla har den kapaciteten för att bli GP hästar, så glad för det!

Frisbee e. Fürstenball

Är 6- år med massor av kvalité men inte helt färdig ännu. Han har energi för 100 hästar så bara han blir lugnare och använder energin rätt så blir han underbar att sitta på. Tålamod och tid är allt han behöver för att blir en riktigt stjärna!

Akitros 13- åring e. Jazz

Köpte jag i vintern 2017/2018 som ett litet projekt. Han är känslig men har väldigt fina kvalitéer. Vi ska lära känna varandra för att sedan bli duktiga på tävlingsbanan.

Han har detta år kommit upp till Msv A med vinster i MsvB. Han är lite rädd av sig så behöver ut och se olika banor så han lär sig att slappna av. Jag gillar honom och tro att det kan bli en fin tävlings häst till slut.

e. Desperado

Är ett sto på 5 år, som jag också hoppas mycket på. Hon har haft föl och får starta som 4 åring i år. Vi åkte för att försöka göra ett kval till Elmia på skoj och hästen sätter högsta kvalet i Sverige på 87,4%!

Jag tävlar även andras hästar på olika nivåer, b.la. Dan Nordenbergs Görklintsgård Toledo har jag haft under 1 år. Han har visat att han är en fin häst. Vi lyckades kvala in till Elmia i höstas, tyvärr kom vi inte till start då en häst i stallet blev sjuk. Men han vann nästan alla sina starter på fina %!