JESSICA JACOBSSON

FRIHETSDRESSYR


Fotograf: Pernilla Hägg

Mitt namn är Jessica Jacobsson och jag kommer från Småland. Jag är 30 år och hästar har varit mitt liv sedan jag var ett par år gammal. Dock är det först i vuxen ålder som jag skaffade min första egna häst.

När jag var yngre red jag på ridskola och hjälpte jag till med olika ponnyer som jag tävlade i dressyr och hoppning på lokal nivå. Jag spenderade också mycket tid i stallet med min morfar och hans nordsvenska brukshästar.

Idag bor jag på en gård i Markaryd med mina två hästar, hundar och stallkatter.

Oden e.Rolex 1937

Min första häst, Oden, en nordsvensk brukshäst född 2004, körde jag och tävlade jag lite dressyr med, men det vi sysslade mest med var trick och frihetsdressyr. Jag lärde Oden att apportera saker, buga, vinka, pussas, lägga sig på kommando, stegra, spansk skritt mm. Det visade sig så småningom att folk blev intresserade av det jag gjorde med Oden och vi blev inbjudna till olika evenemang för att visa upp oss. Bland annat fick vi åka till Eurohorse i Göteborg och till Sweden International Horse Show i Stockholm. Oden bor inte längre hos mig, utan hos min morfar som äger honom.

Nitro e.Ynar 1819

Nitro är en nordsvensk brukshäst född 2011 som jag köpte vintern 2013. Jag köpte Nitro eftersom Oden, som tidigare varit inackorderad i ett stall, behövde sällskap när jag skulle flytta till en gård. Jag körde och red in Nitro själv hemma på gården, samt lärde honom en hel del trick. Till vardags tränar vi nu dressyr, trick och kör lite vagn. Det händer också att Nitro ibland får hjälpa till att dra ut en och annan stock från skogen. På helgerna tävlas Nitro i dressyr på lokal och regional nivå och hittills har vi startat upp till Lätt B:2 med placeringar och fina resultat. På träningarna arbetar vi just nu med förvänd galopp och skänkelvikningar för att år 2019 starta vår första Lätt A, som är vårt nästa mål. Jag drömmer dock om att vi inom ett par år ska vara så pass starka att vi är redo för Medelsvår C. Det är en dröm som jag absolut tror kan gå i uppfyllelse med rätt träning. Nitro är en riktig kämpe och har visat sig ha fina kvaliteter när allt sitter.

Nitro har precis som min förstahäst Oden, varit med på många shower och arrangemang runtom i Sverige. Han älskar att visa upp sina trick och hälsar gärna på publiken efter sina uppvisningar. I två år har Nitro och jag varit med på Sweden International Horse Show i Friends Arena och vi ska dit igen nu år 2018. Det är femte gången jag är med på detta stora evenemang och det är lika roligt varje gång!

Humle e. Odin 1986

I april 2018 köpte jag en till nordsvensk brukshäst. Humle, som han heter, är en valack född 2016. Humle håller på att köras in och har kommit så långt att han har börjat dra vagn i skogen. Snart ska han också börjas sittas in och förberedas för inridning. Humle har även fått påbörja trickträningen lite grann och har hittills lärt sig att plocka upp en hink på kommando och att vinka. Mitt mål är att i framtiden kunna ha med båda mina hästar på uppvisningar och shower.

Besök Jessicas Facebook
Följ Jessica på Instagram
 
Fotograf: Christer Kanold

E-handla säkert

Betala tryggt och säkert med Payson Checkout 2.0. Välj mellan kort- eller fakturabetalning. Du kan även välja att Swisha betalningen till: 123 484 92 12

Läs mer om våra köpvillkor

Leverans inom 10 – 14 arbetsdagar

Om varan du beställt finns i lager levereras din order inom 10 – 14 arbetsdagar.

Läs mer om våra leveranser

14 dagars ångerrätt

Som konsument har du alltid 14-dagars ångerrätt från det att du har tagit emot varan.

Läs mer om byten & returer

Fri frakt över 1 500 kr

Standard fraktavgift är 100 kr, men handlar du för över 1500 kr bjuder vi på frakten.

Läs mer om frakten

Besök vår Facebook
Följ oss på Instagram

KONTAKTA OSS

Kundservice är öppet vardagar mellan 10 – 17

Tel: 072-550 98 99
E-post: info@wikinghorsepower.com
Vi svarar på mejl inom 48 timmar

WIKINGHORSEPOWER.COM

Om oss
Samarbetspartners
Modeller

© Copyright - Wiking Horsepower | Foton bl.a. från Unsplash.com