JOHANNA GRANT

HOPPRYTTARE


Fotograf: Yvonne Karlsson

Mitt namn är Johanna Grant och är 24 år gammal. Jag kommer ursprungligen från Kalmar men är sedan 2016 bosatt i Hörby, mittskåne. Jag är i grund och botten hoppryttare, med erfarenhet i internationella hoppstall utomlands.

Min tid utomlands

Efter studenten följde jag min dröm och flyttade utomlands för att jobba med hästar. 2,5 år blev det som hästskötare och beridare. Där fick jag chansen att sitta på och utveckla över 100 olika hästar. Innan dess tävlat upp till LA på egenutbildade ponnyer och under min tid utomlands tävlat upp till 125 hoppning. Med mig utomlands hade jag min egna häst Flex (Lord Z – Damiro), som jag tyvärr fick ta bort i december 2016 efter att vi upptäckt artros i halskotpelaren.

Avel

Vid sidan av Flex har vi sedan 2008 bedrivit småskalig hobbyavel av svenska ridponnyer, med sammanlagt 4 egna uppfödningar.
En har gått högsta klasserna i hoppning för ponny, en vann ungponny-SM med 9,4 i ridbarhet, en såldes 2017 till Belgien och den sista är född 2017. Honom har jag kvar och han ska även behållas.
På grund av att de har gått så bra för våra egna uppfödningar, så snöade jag in mig lite på just ridponnyer och utbildning av dessa, inte minst efter att jag fick ta bort Flex.

Mitt mål är att själv ta fram mina egna ponnyer, vuxenutbilda dem och starta deras första tävlingar i livet, för att sedan kunna sälja vidare till yngre ryttare. Men även kunna utbilda andras ponnyer vid sidan av.

Efter att vi köpt en häst som inte klarade av att utbildas enligt det det traditionella tankesättet och ridstilen, så fick vi tänka om och hitta andra banor. Efter detta jobbar jag alla hästar, både mina och andras, oberoende på ålder och utbildningsnivå mycket från marken. Samtidigt ställer jag mig frågan hur jag kunnat missa dessa fantastiska övningar och tankesätt kring hästen tidigare, allt är så logiskt och enkelt!

K2 Showman, född 2015, e: Coelenhages Purioso – Fabian xx

Showman köpte jag som oinriden 3-åring efter att jag sålt min förra egenuppfödda – Winnipeg Jet, till Belgien i december 2017. Showman har en otroligt fin ridponnystam med hollänskt blod bakom sig.
Han lär kunna prestera otroligt fint såväl på dressyr- som hoppbanan i framtiden. En känslig, maxad C-ponny med hög arbetsmoral, som jag ridit in och ska fortsätta vidareutbilda samt starta ett par tävlingar på innan han får hitta nytt hem!

Nashville Predator, född 2017, e: Leuns Velds Lord – Glansevin Gadabout

Min senaste egna uppfödning som beräknas bli maxad D-ponny. Ska behållas som hingst och visas fram 2020. Därefter vidareutbildas av mig och behålla ett tag med satsning mot championat, ungponny-SM och liknande tillställningar.

Insallah IX S, född 2013, e: Starpower TN (Stakkato) – Artos Z – Ramiro Z

Wille, som han kallas, importerade vi från Holland som oinriden hingst i början på 2016. En häst som förmodligen hade en hel del dåliga erfarenheter i bagaget, som vi upptäckte i samband med början av hans utbildning. Flera ryttare, ridstilar, träningssätt och tränare senare så hittade vi tillslut en tränare att hjälpa oss med att utbilda Wille och hans explosiva flyktbeteende. Helt plötsligt fick vi en ny häst, en som är avslappnad och går att rida på utan att det är förenat med halv livsfara. Wille är i regel mammas häst men planen är att jag ska kunna tävla honom i framtiden, när han är mentalt redo för det.
Trots sina 5 år så är han långt mycket yngre i huvudet.

Följ Johanna på Instagram
Besök Johannas Blogg
 

E-handla säkert

Betala tryggt och säkert med Payson Checkout 2.0. Välj mellan kort- eller fakturabetalning. Du kan även välja att Swisha betalningen till: 123 484 92 12

Läs mer om våra köpvillkor

Leverans inom 10 – 14 arbetsdagar

Om varan du beställt finns i lager levereras din order inom 10 – 14 arbetsdagar.

Läs mer om våra leveranser

14 dagars ångerrätt

Som konsument har du alltid 14-dagars ångerrätt från det att du har tagit emot varan.

Läs mer om byten & returer

Fri frakt över 1 500 kr

Standard fraktavgift är 100 kr, men handlar du för över 1500 kr bjuder vi på frakten.

Läs mer om frakten

Besök vår Facebook
Följ oss på Instagram

KONTAKTA OSS

Kundservice är öppet vardagar mellan 10 – 17

Tel: 072-550 98 99
E-post: info@wikinghorsepower.com
Vi svarar på mejl inom 48 timmar

WIKINGHORSEPOWER.COM

Om oss
Samarbetspartners
Modeller

© Copyright - Wiking Horsepower | Foton bl.a. från Unsplash.com